Jatkuva tassun paukutus lattiaan

Minulla on 1-vuotias saksanpaimenkoira Nero. Olen ollut ihmeissäni ja huolissani koirani muuttuneen käytöksen kanssa. Nero alkoi raapimaan ja rapsuttamaan itseään koko ajan. Tätä tapahtui jopa lenkin aikana, koira vain pysähtyi ja alkoi rapsuttamaan milloin mistäkin kohdasta. Kotimme perusääneksi muodostui koiran tassun rytmikäs paukuttaminen lattiaa vasten rapsutuksen tahdissa.

Eläinlääkärillä kävimme useamman kerran. Kutinan lisäksi iho hilseili ja karvoituskin oli paikoin kulunut. Häädin ulkoloiset heti oireiden alettua. Se ei vaikuttanut tilanteeseen millään tavalla. Eläinlääkärin suosituksesta käytin erilaisia hoitavia shampoita, mutta kutina vaan jatkui ja jopa paheni. Ruokavalion muutoksetkaan eivät tuntuneet vaikuttavan oireisiin. Tilanne oli aika kestämätön. Koirani ei todellakaan voinut hyvin. Sen käytös oli kaukana normaalista. Tunsin olevani huono koiranomistaja, kun en osannut auttaa karvaista ystävääni.

Jatkoimme säännöllisiä käyntejä eläinlääkärillä, jossa tilannetta selviteltiin vähitellen eri aiheuttajia poissulkien. Lopulta eläinlääkäri kertoi, että koiralla on atooppinen ihottuma, jota ei voi hoidolla parantaa. Hän kuitenkin rauhoitti meitä, että hoitoja yhdistelemällä oireita pystytään lievittämään ja koiran elämänlaatu pitää hyvänä. Omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä.

Neron ruokavaliota on muokattu, shampoopesuja jatketaan tarpeen mukaan ja lisäksi Nero on saanut lääkettä, joka hillitsee kutinaa. Tällä hetkellä kutina on saatu hallintaan ja karva ja iho ovat vähitellen alkaneet korjaantumaan. Tassun paukutusta lattiaan ei enää juurikaan kuulu. Eläinlääkäri on kehottanut harkitsemaan siedätyshoitoa, mutta Neron tila pysyy nykyisellä hoidolla niin hyvänä, etten pidä kiirettä sen kanssa.